Petra Kohutova Strelcova

Ako mi Mohendzodaro pomohlo k "Breakthrough".


Chcem sa poďakovat tvorcom za príležitosť Kurz pre Mentorky ženských meditácii a Kráľovné ženských kruhov. Sebe za schopnosť túto životnú príležitosť uchopiť a kurzu sa zúčastniť. A ženám, s ktorými som tento letný týždeň zdieľala za kamarátstvo.

Ako sa hovori, nič sa nedeje náhodou, a tak som náhodou na webe asi niekde na facebooku  natrafila na webinar. To bolo na jar, vtedy som pociťovala znovu nejakú vnútornú nespokojnosť. Oslovila ma hlavne ponúkaná podpora meditačného centra Lažánky vo forme bonusov. 

Asi pred piatimi rokmi, keď som pravidelne navštevovala magical Glastonbury, mesto Bohyne, som prvý krát pocítila túžbu viesť ženské kruhy. Chodila som vtedy na Soul Healing, Liečenie Duše a mala som dosť vážne ženské zdravotné problémy. Našťastie som si nenechala maternicu vziať. A stav sa zlepšil.

Vrátila som sa po niekoľko ročnom pôsobení ako úradná tlmočníčka z Anglicka na Slovensko a chcelo to fresh start. Mala som blízko k prírodnej liečbe, začala som sa tomu venovať v obchodíku Bylinka v kúpeľoch v Dudinciach. Pracujem s ľuďmi formou poradenstva pre zdravie.

A ženské kruhy boli u mňa stále v mysli, stále v  mysli, neopúšťalo ma to, no nevedela som, ako začať. Urobila som niekoľko pokusov, návrhov, ale neúspešne. A tak som si povedala, že toto veru bude musieť byť môj posledný kurz a bude nutné ísť do toho. Tá potreba stretávať sa so ženami podobného ladenia išla zvnútra a už som to cítila akútne. 

Na kurze sa mi veľmi páčilo, bolo to očistné, aj radostné, a bláznivé. Bola to miestami aj tvrdá práca, na záver som ronila slzy (asi nejakej úľavy), odchádzala som s hlavybôľom, ale viem, že práca na sebe si vyžaduje aj takéto uvoľnenia. Chodím do Školy meditačnej jógy pravidelne už 18 rokov. A zatiaľ som pre seba nenašla lepší spôsob samoliečby a návratu k sebe ako sú meditácie. 

Zakladateľ centra ma privítal s otvorenou náručou. Po ceste niekoľkými spojmi som ledva došla načas na prvú uvoľňujúcu tanečnú meditku. "Ty si tu prvý krát? Neviem prečo mám pocit, že sem chodíš roky." Áno, myslím, že som celkom zapadla. Síce som si dosť dlho zo začiatku nemohla zapamätať slovo Mohendžodáro, ale to, že koncept vychádzal zo starodávnej tantry prispôsobenej pre modernú ženu, znelo tajomne a príťažlivo. 

Podľa môjho názoru, zážitku a skúsenosti sú Mohendžodáro meditácie veľmi pekné, príjemné, ľahké, terapeutické a smerujúce k podstate. Do vnútra k Žene, k jej Duši, aby jej pomohli ju v tele prežívať, cítiť a zažívať lepšie a viac. A teda byť zdravšou, slobodnejšou, spokojnejšou. Celý ten koncept je úžasný, všetky tie ženské aspekty, tých 9 životných oblastí, tvorí jeden krásny celok. Už sa teším na Level 2 budúce leto.

A navyše, je to veľmi perfektne spracované pre použitie pre verejnosť, každá žena, aj ktorá ešte nemeditovala, sa môže vydať na túto ozdravnú cestu. Dostali sme know how, výborný nástroj pre ženské kruhy, podporu na nete, možnosť vniesť do stretnutí svoje skúsenosti a osobnosť. Nechýbalo už nič, len odvaha, či hravosť?, urobiť ten prvý krok. A podeliť sa o zážitky, ktoré nám tieto meditácie ponúkajú s ďalšimi ženami. 

Mohendžodáro kurz bol pre mňa liečivý v tom, že som sa napriek strachu, ako to dopadne, a čo povedia ľudia, do toho pustila, a pomohlo mi to, aby som bez hamby lepšie prezentovala seba, svoj svetonázor, svoje potreby a túžby. Zatiaľ som otvorila v rodnej Krupine dochádzkový kurz ženských meditácii. Priala by som si ešte v tomto roku otvoriť kurz v kúpeľnom meste Dudince  a tak ďalej...

Ešte raz Ďakujem, cítim, že týmto prvým uskutočneným krokom sa pre mňa otvorilo do života niečo nové. Čo už dávno nosím v sebe... 

A ak by sa niekto chcel vydať na cestu Mohendžodáro, sú možné kurzy cvičenia tantry, kurzy masáží, tanca ... V centre je príjemná komunitná atmosféra, môžem vrele odporučiť.  Alebo sú kurzy v niekoľkých českých mestách, a aj na Slovensku je nás pár priekopníčok. 

Prajem všetkým ženám, aby sa cítili dobre a zdravo, aby si vždy našli priestor a čas  aj pre seba a aby sa tešili zo života a rozvijali svoju tvorivosť a talenty. Tak sa môžu cítiť lepšie všetci okolo nás.

Magie ženského tance
Celostní pohybový trénink zaměřený na ženskou eleganci, zdraví,
taneční dovednosti a zdravou psychiku, esenciální pohyby pro rozvoj ženství a vnitřní síly
Víkendový kurz plný naplňujících zážitků.


Články

Petra Kohutova Strelcova

Petra Kohútová Strelcová

Mohendzonaro.net Více

   

Pravidelné kurzy

Tvorivé detstvo, Láskavé sebaprijatie, Imunitné posilnenie. Umenie presadiť sa, Otvorenie sa intimite

Krupina, Domček - centrum voľného času, každý pondelok od 18.15 - 19.45

Zobrazit detail